Cajsa Cedergren

Kul med streptokocker

Publicerad 2016-10-19 11:08:52 i Min vardag,

I måndags unders dagen kände jag mig sämre och sämre på jobbet och valde att inte stanna kvar på minglet efteråt utan åkte istället hem för att sova och bli bättre. Tur det eftersom det visade sig att jag har streptokocker. Låg fullt påklädd under mitt tjocka vintertäcke och hackade tänder. Senare under natten kunde jag knappt andas. Vaknade flera gånger av att jag var så svullen i halsen att det kändes som att jag andades genom ett sugrör. Hemsk känsla alltså!
Tog en alvedon vid 06 på morgonen och kände att febern avtog och kunde nog andas lite bättre. Men efter att jag använt nässpray och druckit kallt vatten så la sig svullnaden lite. Ringde 1177 vid kl 12 och fick order om att åka till Karolinska till öron, näsa & hals akuten för att kolla upp halsen. Och där körde dom med liten kamera genom näsan, klämde på halsen och tog streptokocker prov som då visade positivt.

Så nu väntar en 10 dagar lång antibiotika kur för mig. Hemskt dock att bölden verkar klämma åt en nerv så jag har konstant huvudvärk men så är det nu.

Lite överdrivet med sjukhusarmband när man tillbringade ca 2min i väntrummet och 10min hos läkaren... men ja så blev det och glad är jag för att jag ringde vårdguiden då att jag snabbare kom igång med antibiotikan. Rödmosig och trött igår men faktiskt känner jag mig lite bättre idag. Dock vägrar huvudvärken släppa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cajsa Cedergren

Nej, jag är ingen rik morsa med stort intresse för svindyra klockor eller handväskor. Här får ni läsa om vardagen hos en vanlig mamma, med vanliga problem och upplevelser i vardagen. Mitt stora intresse ligger först och främst hos mina barn, sedan har jag lite småprojekt vid sidan av. Att shoppa och hitta dom lite billigare prylarna ligger i min natur och jag delar mer än gärna med mig av mina fynd. Saker jag gillar att göra som ni får läsa om i bloggen förutom vardagen är till exempel baka, odla, sticka, pyssla, shoppa billigt och lite annat smått. Självklart är jag ärlig med inläggen och har även lite tävlingar då och då för er som vill vinna lite nytt till er själva eller barnen. Håll er uppdaterade och följ med i en vanlig mammas vardag.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela