Cajsa Cedergren

Det är mysigare i kojan

Publicerad 2015-01-28 08:29:42 i Min vardag,

Så resonerade nog Ellie en liten stund med sig själv igår efter att vi nattat henne i sin säng. Hörde hur hon pratade lite med sig själv efter att jag släckt och stängt efter mig men så var vi ju bara tvungna att se om hon låg kvar i sin säng efter en stund då det blivit tyst. Men inte låg hon i sin säng utan i sin mysiga koja istället. Så söt hon är våran lilla sessa. Utan nappen, Ninen och Kinen också. Så stor hon börjar bli.
men vi var fula och lyfte över henne i sin säng igen. Det var inga problem det. 

Nya sängen

Publicerad 2015-01-26 11:03:24 i Min vardag,

Nej det är inte jag och Mario som fått någon ny säng utan Ellie som fått en. En stor säng till en stor tjej. Så nu kan hon lägga sig själv vilket hon gjorde, någon gång, inatt. Hon vägrade ligga kvar i sängen så tillslut tröttnade jag och sa att jag skulle sova och att hon kunde lägga sig när hon var trött. Hon nickade då bara med huvudet och vi hörde henne greja för sig själv i mörkret, med endast nattlampan tänd, innan det blev knäpptyst och hon lagt sig i sängen själv utan protest. Nu får man ju bara hoppas att hon fortsätter med detta fast gärna vid kl 19-20 istället för vid 23-00. 
Före.

Efter.

Mario fixade allting helt själv. Jag lyfte inte ett finger. Vilken kar man har.

Vad gör jag för fel?

Publicerad 2015-01-25 10:00:37 i Min vardag,

I säkert fyra dagar nu när Ellie ska äta, speciellt frukost, så sitter hon fint på stolen och säger att hon vill ha tex. Gröt. När maten serverats går det ca 2 minuter innan hon blir helt galen, försöker välta mjölk och gröt och allting som står inom hennes räckvidd, helt vild och rabiat, medan hon skriker "NEJ! NEJ! NEJ!.." Hela tiden och börjar slå efter mig eller Mario. 

När man frågar henne vad som är fel eller om hon inte vill ha gröt svarar hon bara "NEJ!" Och frågar man "Är du färdig då?" Då skriker hon bara "NEJ!".

Just nu avbröt jag hennes frukost och ställde in henne på sitt rum och hon skriker "NEJ! NEJ NEJ NEJ NEJ" precis hela tiden och jag kan inte i min vildaste fantasi förstå vad det är som är fel!?

Är det någon här som känner igen beteendet eller som kanske kan tro sig vetas vad som pågår i skallen på henne? Är det bara trots? Blir så himla frustrerad av detta alltså. Sitter bara och skakar av ilska i soffan i skrivande stund. Det är så himla oklart för mig vad det är hon vill.

Om

Min profilbild

Cajsa Cedergren

Nej, jag är ingen rik morsa med stort intresse för svindyra klockor eller handväskor. Här får ni läsa om vardagen hos en vanlig mamma, med vanliga problem och upplevelser i vardagen. Mitt stora intresse ligger först och främst hos mina barn, sedan har jag lite småprojekt vid sidan av. Att shoppa och hitta dom lite billigare prylarna ligger i min natur och jag delar mer än gärna med mig av mina fynd. Saker jag gillar att göra som ni får läsa om i bloggen förutom vardagen är till exempel baka, odla, sticka, pyssla, shoppa billigt och lite annat smått. Självklart är jag ärlig med inläggen och har även lite tävlingar då och då för er som vill vinna lite nytt till er själva eller barnen. Håll er uppdaterade och följ med i en vanlig mammas vardag.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela