Krämig pepparkaksglass
Texten nedanför är direkt kopierat från denna ---> http://tidningenhembakat.se/bloggar/lindas-bakskola/kramig-pepparkaksglass/ hemsidan. Har inte smakat på den ännu men bytte ut vanlig grädde mot laktosfri grädde, annars gjorde jag precis som det står i receptet.
Till Ca 1 liter glass:
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sockrad (397 g)
100–150 g pepparkakor, grovt krossade
Garnering
några grovt krossade pepparkakor
GÖR SÅ HÄR
1. Vispa grädden fluffig i en skål (men inte för hårt).
2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda noga.
3. Rör ner de krossade pepparkakorna i glassmeten.
4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Strö lite krossade pepparkakor på ytan. Täck formen med plast och ställ den i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.
Bilden är min däremot! :)
Superlätt att vispa ihop och verkar blir hur smarrigt som helst. Men det får jag inte veta försen julafton.
